Walking Sports voor senioren in Meierijstad, schot in de roos!

woensdag 29 mei 2019

Walking Sports voor senioren in Meierijstad, schot in de roos!

 

In gemeente Meierijstad is walking football en walking hockey succesvol van start gegaan.      In Schijndel en Sint Oedenrode zijn momenteel ca. 70 senioren met “walking sports” op verschillende dagen in de week lekker actief in de buitenlucht.

 

Het is niet alleen voetballen of hockeyen. Walking sports is een sociale bewegingssport speciaal voor senioren waarbij gewerkt wordt aan kracht, evenwicht en geheugen.                  De wekelijkse twee uurtjes walking sports bestaan uit half uurtje met elkaar koffiedrinken, daarna omkleden en naar buiten om daar minimaal drie kwartier warming up en diverse bewegingsoefeningen met of zonder bal onder leiding van een bevoegde coach voorgeschoteld te krijgen en als "kers op de taart" een half uurtje uw favoriete walking sports.
                                                                                                                                                                    Ook kennis maken met deze beweegactiviteiten voor ouderen?

Op woensdag 29 mei aanstaande organiseren Gemeente Meierijstad en de PSV Foundation een kick-off evenement op sportpark De Molenheide van Avanti ’31 in Schijndel.                     Dit evenement is bedoeld voor senioren die graag sportief bezig willen zijn en voor verenigingen die graag deze sportactiviteiten willen gaan organiseren.

Kick-off evenement: woensdag 29 mei.

De kick-off start om 15.00 uur met een uitleg over het concept van ‘walking sports’ voor alle sporters en bestuurders van verenigingen. Vervolgens kan er gesport worden volgens het concept onder begeleiding van sportcoaches van PSV Foundation en de gemeente Meierijstad. Deze sportieve activiteit bestaat uit verschillende oefeningen gebaseerd op de ‘Athletic Skills Model’-methodiek. Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan Walking Football en Hockey. Het evenement duurt tot omstreeks 17.00 uur.

Wilt U ook mee met de spelersbus van PSV?

Deelnemers uit Meierijstad die zich aanmelden voor deze kick-off maken kans om opgehaald te worden door de spelersbus van PSV, onder begeleiding van wethouder Coby van der Pas en oud-topspits Harry Lubse. Er zijn maximaal 20 plaatsen beschikbaar in de spelersbus. De organisatie zorgt er voor dat de uitverkoren deelnemers ook weer thuis worden gebracht.

Aanmelden:

Stuur een mailtje naar: hvanalebeek@meierijstad.nl  en geef aan of je mee wilt sporten tijdens de demonstratie op het veld en/of je kans wilt maken om opgehaald te worden door de PSV spelersbus. Aanmelden kan tot en met 27 mei.

De uitverkoren om opgehaald te worden door de PSV spelersbus ontvangen persoonlijk bericht.

Meer info:
Henry van Alebeek, buurtsportcoach Meierijstad 0413381141

Agenda