Paalklimmen (13+14 sept.)

zaterdag 14 september 2019

Paal & pop

Dit jaar anders dan u van ons verwacht. Vrijdag, een avond extra vermaak om al vast in de stemming te komen voor de zaterdag, het WK Paalklimmen.

Vrijdag 13 september de aftrap ,bij het terrein aan de Casa del Arte Kapeleind/Schoolstraat in Wijbosch, met 5 jeugdige bands. Jongens en meiden vanaf de leeftijd van 12 jaar en ouder, die samen serieus muziek maken , het dit heel enthousiast aan zoveel mogelijk mensen willen laten horen en wat is het dan mooier dan dit te doen op een groot podium.

Happier, Appelheads , Young Radicales ,Nou Colour en One night Band zijn de bands uit Schijndel en omstreken die samen een mooi muziek programma voor u in elkaar hebben gezet.

Om 19 uur start de eerste band met hun optreden.

Tijdens het optreden van de bands kan er natuurlijk geoefend worden met paalklimmen. Gewoon kijken of je het durft, te kijken hoe mooi Wijbosch is vanuit de lucht, of om te oefenen voor de echte wedstrijd van zaterdag.  Iedereen vanaf 8 jaar mag deel nemen. Het is geheel gratis, aanmelden wanneer je het terrein op komt is voldoende. Voor de jeugdigen onder ons t/m 17 jaar moet een ouder/voogd toestemming geven voor deelname.

Paalklimmen: Klimmen in een paal van ongeveer 13 meter hoog, waar inkepingen in zijn gemaakt. Wanneer het start signaal luid is het de kunst om zo snel mogelijk boven in de paal de bel te luiden. Dit alles gebeurd natuurlijk helemaal veilig, je zit gezekerd en hebt een klimtuig aan , hier is een speciale constructie voor gemaakt.

Zaterdag 14 september start om 14 uur de markt met een 20 tal kramen. Lekker eten, drinken, workshops en allerlei snuisterijen, voor de kinderen veel vertier, een verkeersplein, huifkar, springkussen, schmink, verschillende optredens van verschillende groepen van Turondo.

Om 14:30 starten we met de WK Paalklimmen voor de jeugd vanaf 8 jaar t/m 15  jaar. Deze kunnen zich vanaf 14 uur inschrijven voor de wedstrijd, deelname is gratis.

Om 18 uur is de prijsuitreiking en daar mee is de markt ook ten einde. Vanaf 19 uur kunnen de volwassenen zich inschrijvingen voor het WK Paalklimmen vanaf 16 jaar en ouder, we hebben 3 categorieën, dames, heren en de 50+. De wedstrijd start om 20 uur.

Om het feestje compleet te krijgen hebben we s’ avonds optredens van No Colour, Dirk Drost, Peter Hellings, Mistery Guest en muziek van de DJ Party Time.

Voor meer info: www.paalklimmenwijbosch.nl

29 februari 2020
Teken jij ook de petitie?       Werkgroep 'Handen af van Wijboschbroek .  heeft deze petitie aangemaakt voor  Gemeente Meierijstad Ben je tegen windmolens, velden met zonnepanelen en een weg door het... Lees meer
31 januari 2020
'Werkgroep Behoud/bescherming Wijboschbroek en buitengebied Wijbosch' Meierijstad in de rij voor 500 ha zonneparken? Windmolenpark Wijboschbroek? Een weg in Wijbosch Broek? Verkorte procedures? Deze... Lees meer
31 december 2019
Dorpsraad Wijbosch is een dynamische organisatie die opkomt voor de belangen voor inwoners in Wijbosch. Hierbij ligt de nadruk op ontwikkelingen en leefbaarheid van wonen, werken, zorg en welzijn,... Lees meer
10 december 2019
Wereldlichtjesdag 2019 Stilstaan bij elk kind dat gemist wordt Zondagavond 8 december hebben we om 19.00 uur in de Kloosterkapel van Annahof-St.Barbara  kaarsjes laten branden voor alle overleden... Lees meer
1 november 2019
HALLOWEEN IN WIJBOSCH AL EEUWEN OUD   Bredasche Courant Staats-, letterkundig- en wetenschappelijk Nieuwsblad Zaterdag 3 mei 1834   Het volgende, uit Schijndel onlangs ons toegezonden, hebben wij uit... Lees meer

Agenda

zaterdag 22 februari 2020