Paalklimmen (13+14 sept.)

zaterdag 14 september 2019

Paal & pop

Dit jaar anders dan u van ons verwacht. Vrijdag, een avond extra vermaak om al vast in de stemming te komen voor de zaterdag, het WK Paalklimmen.

Vrijdag 13 september de aftrap ,bij het terrein aan de Casa del Arte Kapeleind/Schoolstraat in Wijbosch, met 5 jeugdige bands. Jongens en meiden vanaf de leeftijd van 12 jaar en ouder, die samen serieus muziek maken , het dit heel enthousiast aan zoveel mogelijk mensen willen laten horen en wat is het dan mooier dan dit te doen op een groot podium.

Happier, Appelheads , Young Radicales ,Nou Colour en One night Band zijn de bands uit Schijndel en omstreken die samen een mooi muziek programma voor u in elkaar hebben gezet.

Om 19 uur start de eerste band met hun optreden.

Tijdens het optreden van de bands kan er natuurlijk geoefend worden met paalklimmen. Gewoon kijken of je het durft, te kijken hoe mooi Wijbosch is vanuit de lucht, of om te oefenen voor de echte wedstrijd van zaterdag.  Iedereen vanaf 8 jaar mag deel nemen. Het is geheel gratis, aanmelden wanneer je het terrein op komt is voldoende. Voor de jeugdigen onder ons t/m 17 jaar moet een ouder/voogd toestemming geven voor deelname.

Paalklimmen: Klimmen in een paal van ongeveer 13 meter hoog, waar inkepingen in zijn gemaakt. Wanneer het start signaal luid is het de kunst om zo snel mogelijk boven in de paal de bel te luiden. Dit alles gebeurd natuurlijk helemaal veilig, je zit gezekerd en hebt een klimtuig aan , hier is een speciale constructie voor gemaakt.

Zaterdag 14 september start om 14 uur de markt met een 20 tal kramen. Lekker eten, drinken, workshops en allerlei snuisterijen, voor de kinderen veel vertier, een verkeersplein, huifkar, springkussen, schmink, verschillende optredens van verschillende groepen van Turondo.

Om 14:30 starten we met de WK Paalklimmen voor de jeugd vanaf 8 jaar t/m 15  jaar. Deze kunnen zich vanaf 14 uur inschrijven voor de wedstrijd, deelname is gratis.

Om 18 uur is de prijsuitreiking en daar mee is de markt ook ten einde. Vanaf 19 uur kunnen de volwassenen zich inschrijvingen voor het WK Paalklimmen vanaf 16 jaar en ouder, we hebben 3 categorieën, dames, heren en de 50+. De wedstrijd start om 20 uur.

Om het feestje compleet te krijgen hebben we s’ avonds optredens van No Colour, Dirk Drost, Peter Hellings, Mistery Guest en muziek van de DJ Party Time.

Voor meer info: www.paalklimmenwijbosch.nl

6 december 2021
Afgelopen weekend is er een fantastische kerstboom geplaatst op ons mooie plein. Harde werkers heel erg bedankt!!
15 november 2021
Stilstaan bij elk kind dat gemist wordt! Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden.  Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan... Lees meer
7 november 2021
Sint in Wijbosch   Sinterklaas komt op 13 november weer in het land. Ook dit jaar zal hij in Wijbosch een bezoek brengen. Op zondag 14 november gaan wij samen met Sinterklaas en zijn Pieten er weer... Lees meer
7 november 2021
Wijbosch wandelt gaat weer starten op 20 november. Wij waren enorm blij met de grote belangstelling in Wijbosch met wandelaars die mee hebben gedaan aan de sportieve uitdaging van de Hersenstichting... Lees meer
31 oktober 2021
Door de nieuwe maatregelen zijn we genoodzaakt de kleding- en speelgoedmarkt die gepland stond op zondag 21 november te verplaatsen. De nieuwe datum is zondag 23 januari 2022. Tijdstip en plaats... Lees meer

Agenda