Volksfeest Wijbosch 40 jaar

dinsdag 16 oktober 2018

VOLKSFEEST WIJBOSCH 40 jarig jubileum

 

Generaties inwoners van Wijbosch zijn opgegroeid met het Volksfeest. Initiatiefnemer van de kermis was Jo Vorstenbosch, die met zijn kraam op de markt en vele kermissen stond, bracht de kermis naar Wijbosch.

In het begin stond de kermis aan de Rietstraat, hoek Biezenstraat en later verhuisd naar het Rietplein omdat er woningen gebouwd werden en de kermis verder uitgroeide. De laatste jaren staat de kermis op de Eerdsebaan en op het nieuwe Dorpsplein.

Dit particulier initiatief stond onder toezicht van de gemeente. Eerst was er gemeente ambtenaar Harrie van Liempd en in 1990 heeft ambtenaar Harrie Vossen zijn taak vol passie overgenomen. Nu is Harrie Vossen na al die jaren onmisbaar, een man met heel veel kennis van zaken omtrent kermissen en zet zich in als vrijwilliger om de indeling zo goed mogelijk te laten verlopen.

De familie Regter staat al die jaren op het wijbossche Volksfeest. De botswagens zijn niet meer weg te denken van deze kermis.

Antonet de Meier is de coördinator van het geheel, zij heeft de taak overgenomen van Tiny Hurkmans en maakt afspraken met de KBO, Dorpscentrum De Schakel, Harrie Vossen en zorgt voor de loterij. Zij zit in de werkgroep kermis beleid Meierijstad en is lid van Dorpsraad Wijbosch.

Het Volksfeest duurt van vrijdag 12 oktober tot maandag 15 oktober. Dorpscentrum De Schakel heeft een veelzijdig programma met vrijdag een Pubquiz, zaterdag een Classic Rock avond, zondag Blue Air met hits uit de 60-70 jaren en maandag een muzikale middag door de KBO.

Zondag vanaf 12:00 uur is er ook een kofferbaksale

De loterij start maandag avond om 19:00 uur. U bent van harte welkom.

 

Foto: links: Harrie Vossen, midden Peter Regter en rechts Antonet de Meijer

31 december 2018
Vanaf september 2018 kunnen inwoners uit de gemeente Meierijstad innovatieve ideeën en of ideeën op het terrein van participatie indienen. Het burgerinnovatiefonds is in het leven geroepen om... Lees meer
30 november 2018
Draagt u uw wijk of straat een warm hart toe en bent u bereid om een kleine bijdrage te leveren aan de veiligheid en leefbaarheid in uw wijk? Kom dan gerust met ons in gesprek om te bekijken wat we... Lees meer
28 november 2018
De Blijverslening Op 4 oktober jl. heeft de Seniorenraad ,in een overleg met wethouder Witlox , aandacht gevraagd om de “blijversregeling” ook in onze gemeente in te voeren. Omdat hierover geen... Lees meer
24 oktober 2018
Voorzitter Dorpsraad Wijbosch neemt afscheid. Frank Mulkens heeft op dinsdag avond afscheid genomen als voorzitter van de Dorpsraad Wijbosch. Een generatie lang is hij als vrijwilliger verbonden... Lees meer

Agenda

21
december
vrijdag 21 december 2018
zondag 6 januari 2019
zaterdag 16 maart 2019
29
april
maandag 29 april 2019
05
juli
vrijdag 5 juli 2019