Volksfeest Wijbosch 40 jaar

dinsdag 16 oktober 2018

VOLKSFEEST WIJBOSCH 40 jarig jubileum

 

Generaties inwoners van Wijbosch zijn opgegroeid met het Volksfeest. Initiatiefnemer van de kermis was Jo Vorstenbosch, die met zijn kraam op de markt en vele kermissen stond, bracht de kermis naar Wijbosch.

In het begin stond de kermis aan de Rietstraat, hoek Biezenstraat en later verhuisd naar het Rietplein omdat er woningen gebouwd werden en de kermis verder uitgroeide. De laatste jaren staat de kermis op de Eerdsebaan en op het nieuwe Dorpsplein.

Dit particulier initiatief stond onder toezicht van de gemeente. Eerst was er gemeente ambtenaar Harrie van Liempd en in 1990 heeft ambtenaar Harrie Vossen zijn taak vol passie overgenomen. Nu is Harrie Vossen na al die jaren onmisbaar, een man met heel veel kennis van zaken omtrent kermissen en zet zich in als vrijwilliger om de indeling zo goed mogelijk te laten verlopen.

De familie Regter staat al die jaren op het wijbossche Volksfeest. De botswagens zijn niet meer weg te denken van deze kermis.

Antonet de Meier is de coördinator van het geheel, zij heeft de taak overgenomen van Tiny Hurkmans en maakt afspraken met de KBO, Dorpscentrum De Schakel, Harrie Vossen en zorgt voor de loterij. Zij zit in de werkgroep kermis beleid Meierijstad en is lid van Dorpsraad Wijbosch.

Het Volksfeest duurt van vrijdag 12 oktober tot maandag 15 oktober. Dorpscentrum De Schakel heeft een veelzijdig programma met vrijdag een Pubquiz, zaterdag een Classic Rock avond, zondag Blue Air met hits uit de 60-70 jaren en maandag een muzikale middag door de KBO.

Zondag vanaf 12:00 uur is er ook een kofferbaksale

De loterij start maandag avond om 19:00 uur. U bent van harte welkom.

 

Foto: links: Harrie Vossen, midden Peter Regter en rechts Antonet de Meijer

1 maart 2019
Dit 4 jaarlijks regionaal woonwensen onderzoek start in februari 2019. De gemeente onderzoekt samen met de corporaties de woonwensen van haar inwoners. Bent u tevreden over uw huidige woning? Of... Lees meer
15 februari 2019
Beste heer/mevrouw,   Om het buitengebied vitaal te houden is de gemeente Meierijstad gestart met het project ‘Vitaal Buitengebied’. Dit is de vierde nieuwsbrief over dit project.   Het project loopt... Lees meer
7 januari 2019
Aanleg Voedselbos Schijndel   De start van het nieuwe jaar markeert de start van iets moois voor Schijndel. Komend weekend gaat de schop de grond in voor de aanleg van het Voedselbos Schijndel. Als... Lees meer
31 december 2018
Vanaf september 2018 kunnen inwoners uit de gemeente Meierijstad innovatieve ideeën en of ideeën op het terrein van participatie indienen. Het burgerinnovatiefonds is in het leven geroepen om... Lees meer

Agenda

zaterdag 2 maart 2019
zaterdag 16 maart 2019
23
maart
zaterdag 23 maart 2019
29
april
maandag 29 april 2019
05
juli
vrijdag 5 juli 2019
11
oktober
vrijdag 11 oktober 2019