Over de Dorpscoöperatie

DORPSCOOPERATIE ’T MIDDELPUNT WIJBOSCH

 

‘T Middelpunt is een samenwerkingsverband tussen inwoners van Wijbosch onderling:  voor-door-met bewoners.

De inwoner staat centraal en samen bepalen de deelnemers welke diensten ze gaan opzetten voor elkaar. Samen proberen we elkaar te helpen daar waar gevraagd wordt.

In de praktijk kan men het centrale nummer van ’t Middelpunt bellen, waarna we samen naar uw probleem of nood kijken, met eventueel een huisbezoek.

 

Onze diensten

De informatie & advies vrijwilligers staan de inwoners met raad en daad bij. Wanneer we het niet met de mantelzorger en vrijwilligers kunnen oplossen dan overleggen we met de, voor Wijbosch aangestelde, wijkverpleegkundige van het Sociaal Wijkteam (Daisy De la Cousine), zodat deze uw probleem verder gaat begeleiden.

Hiermee krijgt de samenwerking een gezicht en voelt het dichtbij en betrokken. Samen nemen we deel, maken we keuzes en nemen we de regie en staan we in onze eigen kracht. Er wordt samengewerkt met de Gemeente Schijndel, Sociaal Wijkteam en Laverhof.
 

De diensten die we nu aanbieden zijn:
- Huisbezoek - Spreekuur - Informatie en Advies - Klussendienst - Vervoer /Boodschappen
doen - Ondersteuning WMO gesprek – Dagactiviteiten  De Ontmoeting - Afscheid nemen- AED- Ondersteuning mantelzorgers.

Zo kunt u ons bereiken
Het wekelijks spreekuur in de Schakel is vervangen door huisbezoeken. Deze kan u telefonisch aanvragen via nummer: 06-45400437.
Telefonisch kunt u ons bereiken op maandag t/m vrijdag van 8.00-18.00 uur: (073) 7200777 of info@wijbosch.com
 

Agenda