Buitenspeeldag 2018

maandag 18 juni 2018

Buitenspeeldag Wijbosch 13 juni 2018  

Ook dit jaar was de buitenspeeldag Wijbosch weer een succes. Op het speelveld aan de Mgr. Van de Venstraat in Wijbosch waren 12 activiteiten om aan deel te nemen.

Er waren ongeveer 80 kinderen, die stonden te popelen om los te gaan op de 27m stormbaan, springkussen, basketballen, blik gooien, eendjes vangen, touwtrekken en nog veel meer. Na ontvangst van een spellenkaart, konden de kinderen van start gaan.  

Uiteraard was de stormbaan heel populair bij alle kinderen, waar dan ook vol enthousiasme gebruik van werd gemaakt.

Dit jaar was het voor de kinderen ook mogelijk om naast de spelletjes een sport- en dansles te volgen.

Ivan Viguurs, Elite Benefit, gaf elk kwartier aan groepjes kinderen les, voor de jongere kinderen een Benefit Tigers les en voor de oudere een Core Craft les. Deze lessen waren een groot succes. 

En op straat hebben Jomy en Alyssia, van groep 7, dansles gegeven aan de kinderen en was de muziek gezellig over het hele veld te horen. Volgend jaar willen ze weer mee komen helpen.

Ook konden kinderen weer lekker met stoepkrijt op straat tekenen, waardoor deze er weer kleurrijk uit zag. Bij het schminken stonden ze geduldig te wachten in een lange rij voor een mooie vlinder, vampier, prinses wat zorgde voor allerlei kleurrijke gezichtjes.

En hoe leuk is het om memory in het groot op straat te spelen of te scoren met basketballen of blikgooien.

Ondanks dat het niet zo heet was, kon er toch met water gekliederd worden, zoals eendjes vangen, met waterpistolen schieten of met gieterhelmen op hun hoofd het water naar de overkant brengen.

Natuurlijk was er ook wat lekkers voor alle deelnemers. Voldoende drinken en heerlijk fruit, met dank aan Ester van Wanrooij, waar de kinderen ook om kwamen vragen.  Bij inlevering van de spellenkaart ontvingen de kinderen nog een zakje chips en een ijsje.  

De activiteitengroep van de Dorpsraad Wijbosch kijkt tevreden terug op een mooie Buitenspeeldag en wil graag alle vrijwilligers en sponsoren, waaronder ook een royale bijdrage van ‘Newae Adviseurs & Ingenieurs voor de buitenruimte’, bedanken voor hun bijdrage. 

Namens organisatie activiteitenwerkgroep Dorpsraad Wijbosch

1 maart 2019
Dit 4 jaarlijks regionaal woonwensen onderzoek start in februari 2019. De gemeente onderzoekt samen met de corporaties de woonwensen van haar inwoners. Bent u tevreden over uw huidige woning? Of... Lees meer
15 februari 2019
Beste heer/mevrouw,   Om het buitengebied vitaal te houden is de gemeente Meierijstad gestart met het project ‘Vitaal Buitengebied’. Dit is de vierde nieuwsbrief over dit project.   Het project loopt... Lees meer
15 januari 2019
Het nieuwe jaar is al weer begonnen met als eerste activiteit de nieuwsjaarreceptie van de Dorpsraad.  
7 januari 2019
Aanleg Voedselbos Schijndel   De start van het nieuwe jaar markeert de start van iets moois voor Schijndel. Komend weekend gaat de schop de grond in voor de aanleg van het Voedselbos Schijndel. Als... Lees meer
4 januari 2019
Feestdiner ouderen. Dorpsraad Wijbosch heeft voor 42 ouderen een feestdiner georganiseerd op 2 januari in Dorpscentrum De Schakel. Een gezellig ingerichte zaal met drie grote tafels prachtig versierd... Lees meer

Agenda

19
februari
dinsdag 19 februari 2019
zaterdag 2 maart 2019
zaterdag 16 maart 2019
23
maart
zaterdag 23 maart 2019
29
april
maandag 29 april 2019
05
juli
vrijdag 5 juli 2019
11
oktober
vrijdag 11 oktober 2019