Buitenspeeldag 2018

maandag 18 juni 2018

Buitenspeeldag Wijbosch 13 juni 2018  

Ook dit jaar was de buitenspeeldag Wijbosch weer een succes. Op het speelveld aan de Mgr. Van de Venstraat in Wijbosch waren 12 activiteiten om aan deel te nemen.

Er waren ongeveer 80 kinderen, die stonden te popelen om los te gaan op de 27m stormbaan, springkussen, basketballen, blik gooien, eendjes vangen, touwtrekken en nog veel meer. Na ontvangst van een spellenkaart, konden de kinderen van start gaan.  

Uiteraard was de stormbaan heel populair bij alle kinderen, waar dan ook vol enthousiasme gebruik van werd gemaakt.

Dit jaar was het voor de kinderen ook mogelijk om naast de spelletjes een sport- en dansles te volgen.

Ivan Viguurs, Elite Benefit, gaf elk kwartier aan groepjes kinderen les, voor de jongere kinderen een Benefit Tigers les en voor de oudere een Core Craft les. Deze lessen waren een groot succes. 

En op straat hebben Jomy en Alyssia, van groep 7, dansles gegeven aan de kinderen en was de muziek gezellig over het hele veld te horen. Volgend jaar willen ze weer mee komen helpen.

Ook konden kinderen weer lekker met stoepkrijt op straat tekenen, waardoor deze er weer kleurrijk uit zag. Bij het schminken stonden ze geduldig te wachten in een lange rij voor een mooie vlinder, vampier, prinses wat zorgde voor allerlei kleurrijke gezichtjes.

En hoe leuk is het om memory in het groot op straat te spelen of te scoren met basketballen of blikgooien.

Ondanks dat het niet zo heet was, kon er toch met water gekliederd worden, zoals eendjes vangen, met waterpistolen schieten of met gieterhelmen op hun hoofd het water naar de overkant brengen.

Natuurlijk was er ook wat lekkers voor alle deelnemers. Voldoende drinken en heerlijk fruit, met dank aan Ester van Wanrooij, waar de kinderen ook om kwamen vragen.  Bij inlevering van de spellenkaart ontvingen de kinderen nog een zakje chips en een ijsje.  

De activiteitengroep van de Dorpsraad Wijbosch kijkt tevreden terug op een mooie Buitenspeeldag en wil graag alle vrijwilligers en sponsoren, waaronder ook een royale bijdrage van ‘Newae Adviseurs & Ingenieurs voor de buitenruimte’, bedanken voor hun bijdrage. 

Namens organisatie activiteitenwerkgroep Dorpsraad Wijbosch

31 december 2018
Vanaf september 2018 kunnen inwoners uit de gemeente Meierijstad innovatieve ideeën en of ideeën op het terrein van participatie indienen. Het burgerinnovatiefonds is in het leven geroepen om... Lees meer
29 december 2018
Dagbesteding De Ontmoeting uit Wijbosch bezoekt de Lichtjesroute De deelnemers van De Ontmoeting in Wijbosch zijn afgelopen woensdag getrakteerd, bij hun maandelijks uitstapje, op een bezoek aan de... Lees meer
28 december 2018
Woensdag 20 juni is het eetpunt in Wijbosch van start gegaan. In samenwerking met Laverhof heeft 't Middelpunt Wijbosch (onderdeel van de Dorpsraad Wijbosch) een eetpunt opgericht. De naam van het... Lees meer
28 november 2018
De Blijverslening Op 4 oktober jl. heeft de Seniorenraad ,in een overleg met wethouder Witlox , aandacht gevraagd om de “blijversregeling” ook in onze gemeente in te voeren. Omdat hierover geen... Lees meer
31 oktober 2018
In het voorjaar is er een herhalingsles Reanimatie/AED geweest. Helaas waren er ook nog mensen die wel een herhalingsles wilden maar niet op de toen beschikbare avond konden.   Heeft u nog interesse... Lees meer

Agenda

20
november
dinsdag 20 november 2018
21
december
vrijdag 21 december 2018
zondag 6 januari 2019
zaterdag 16 maart 2019
29
april
maandag 29 april 2019
05
juli
vrijdag 5 juli 2019